26210 29355
Για παραγγελίες & προσφορές
Καλέστε μας

Καταστράφηκε η σοδειά των μήλων Πιλαφά Τριπόλεως

Μέσα σε λίγα λεπτά το χαλάζι της Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου κατέστρεψε την παραγωγή των μήλων Πιλαφά Τριπόλεως (ΠΟΠ), καθώς και των αμπελώνων Μοσχοφίλερου στην περιοχή του Στενού και της ευρύτερης περιοχής στο Κορύθιο Αρκαδίας. Μας πήρε τον καρπό μέσα από τα χέρια λένε με πόνο στο arcadiaportal.gr οι παραγωγοί μήλων και οι καλλιεργητές αμπελώνων βλέποντας την ολοκληρωτική καταστροφή που έχει προκαλέσει το χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού.
"Για εφέτος το μαγαζί το κλείσαμε", ανέφεραν και πρόσθεσαν ότι "47 χρόνια τέτοια καταστροφή δεν έχει υπάρξει".
Ντο
μάτες, σπανάκι, αμπέλια, μήλα, αχλάδια και πολλά ακόμα κηπευτικά καταστράφηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Τεγέας. Ρίζες, Μαγούλα, Γαρέα, Στάδιο, Κερασίτσα είναι μερικά από τα χωριά που επλήγησαν.
Μαζί με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Τρίπολης, Ηλία Αγγελόπουλο, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 13 Σεπτεμβρίου αυτοψία στα χωράφια.
Όπως ανέφερε ο κ. Αγγελόπουλος στο arcadiaportal.gr έχουν γίνει αναγγελίες ζημιών με προθεσμία υποβολης δηλώσεων 15 μέρες. "Εμείς προχωρούμε άμεσα στις εκτιμήσεις", δήλωσε και τόνισε ότι οι αποζημιώσεις αναμένεται να δοθούν μέχρι τέλος του χρόνου.
 

 

 
 
Πηγη: arcadiaportal.gr
 
Διαβάστε Περισσότερα

Παρασκευή ή Δευτέρα διαθέσιμο το πριμ πρώτης εγκατάστασης για τους επιλαχόντες της Δυτικής Ελλάδας, πήρε σειρά η Κεντρική Μακεδονία

Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου ή το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 αναμένεται να είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων – επιλαχόντων Νέων Γεωργών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τα ποσά που αντιστοιχούν στο 70% του πριμ πρώτης εγκατάστασης, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες του ΑγροΤύπου.
Από τις 10 του μήνα έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία από το υπουργείο και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, οπότε αναμένεται να πιστωθούν τα χρήματα, ενώ ο οργανισμός εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση ότι έγιναν οι πιστώσεις. Βέβαια, όσον αφορά στη Δυτική Ελλάδα, αγρότες ανέφεραν στον ΑγροΤύπο, ότι δεν έχουν φανεί τα ποσά, κάτι που αναμένεται να γίνει την Παρασκευή ή την Δευτέρα.
Εξάλλου, σειρά για πληρωμή παίρνουν και οι επιλαχόντες νέοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς εγκρίθηκε η σχετική πίστωση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το συνολικό ποσό πληρωμής για την Κεντρική Μακεδονία είναι 2.000.000 ευρώ.
ΠΗΓΗ: agrotypos.gr
Διαβάστε Περισσότερα

Άριστο pH και ενδεικτικό επιθυμητό επίπεδο των N-P-K και Mg στο έδαφος για μερικές καλλιέργειες.(Kgr/στρέμμα)

Άριστο pH και ενδεικτικό επιθυμητό επίπεδο των N-P-K και Mg στο έδαφος για μερικές καλλιέργειες.(Kgr/στρέμμα)
Διαβάστε Περισσότερα
media

Γεωργικά φάρμακα BASF

Η γεωργία σήμερα είναι πιο περίπλοκη από ποτέ. Απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα, ανάγκη καταπολέμησης ασθενειών και ζιζανίων, διακυμάνσεις στις τιμές της αγοράς, μείωση φυσικών πόρων,  ...
Διαβάστε Περισσότερα
media

Οδηγός για τη λίπανση του καρπουζιού.

Καλοκαίρι χωρίς καρπούζι (Citrullus lanatus, οικογένεια Cucurbitaceae) δε γίνεται. Είναι φυτό που μας ήρθε από την Αφρική και δε λείπει από το καλοκαιρινό τραπέζι της ελληνικής οικογένειας. Λόγω της καταγωγής καταλαβαίνεις ότι είναι μονοετής καλλιέργεια στον αγρό. Φυσικά μπορεί να καλλιεργηθεί σε θερμοκήπιο όλο το χρόνο...
Διαβάστε Περισσότερα
Διαβάστε Περισσότερα