26210 29355
Για παραγγελίες & προσφορές
Καλέστε μας

Καταστράφηκε η σοδειά των μήλων Πιλαφά Τριπόλεως

Μέσα σε λίγα λεπτά το χαλάζι της Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου κατέστρεψε την παραγωγή των μήλων Πιλαφά Τριπόλεως (ΠΟΠ), καθώς και των αμπελώνων Μοσχοφίλερου στην περιοχή του Στενού και της ευρύτερης περιοχής στο Κορύθιο Αρκαδίας. Μας πήρε τον καρπό μέσα από τα χέρια λένε με πόνο στο arcadiaportal.gr οι παραγωγοί μήλων και οι καλλιεργητές αμπελώνων βλέποντας την ολοκληρωτική καταστροφή που έχει προκαλέσει το χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού.
"Για εφέτος το μαγαζί το κλείσαμε", ανέφεραν και πρόσθεσαν ότι "47 χρόνια τέτοια καταστροφή δεν έχει υπάρξει".
Ντο
μάτες, σπανάκι, αμπέλια, μήλα, αχλάδια και πολλά ακόμα κηπευτικά καταστράφηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Τεγέας. Ρίζες, Μαγούλα, Γαρέα, Στάδιο, Κερασίτσα είναι μερικά από τα χωριά που επλήγησαν.
Μαζί με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Τρίπολης, Ηλία Αγγελόπουλο, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 13 Σεπτεμβρίου αυτοψία στα χωράφια.
Όπως ανέφερε ο κ. Αγγελόπουλος στο arcadiaportal.gr έχουν γίνει αναγγελίες ζημιών με προθεσμία υποβολης δηλώσεων 15 μέρες. "Εμείς προχωρούμε άμεσα στις εκτιμήσεις", δήλωσε και τόνισε ότι οι αποζημιώσεις αναμένεται να δοθούν μέχρι τέλος του χρόνου.
 

 

 
 
Πηγη: arcadiaportal.gr