Μενού
Το Καλάθι σας

Νηματωδοκτόνο Bioact Prime DC 250ml

Νηματωδοκτόνο Bioact Prime DC 250ml
Νηματωδοκτόνο Bioact Prime DC 250ml
 • Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο
 • Κατασκευαστής: BAYER
 • Κωδικός: 11121
76,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 67,26€

Διαθέσιμες Επιλογές

Εξειδικευμένο προσωπικό
 • Το BioAct® Prime DC είναι ένα νηματωδοκτόνο σκεύασμα το οποίο περιέχει το μύκητα Paecilomyces lilacinus strain 251 και προορίζεται για τον έλεγχο φυτοπαρασιτικών νηματωδών του γένους Meloidogyne (κομβονηματωδών) σε μεγάλο εύρος καλλιεργειών υπαίθρου και θερμοκηπίου.
  O μύκητας έχει Ωοπαρασιτική (νεαρά ωά (αυγά) και ωά (αυγά) που περιέχουν νεαρές λάρβες) και Ενδοπαρασιτική δράση σε διάφορα στάδια ανάπτυξης των Νηματωδών.
  Τα σπόρια και το μυκήλιο του μύκητα παρασιτούν και τελικώς εξοντώνουν τα  ωά (αυγά), τα νεαρά και τα ενήλικα στάδια των νηματωδών. Αυτό πραγματοποιείται ως εξής:
  < >Αναγνώριση του ξενιστή.Προσβολή/Διείσδυση των ωών (αυγών): οι υφές του μύκητα αναπτύσσονται στο ζελατινώδες υπόστρωμα που περιβάλλει τα ωά και στη συνέχεια διεισδύουν εντός αυτών. Η διείσδυση στο ωό (αυγό) πραγματοποιείται ταυτόχρονα με χημική και με μηχανική δράση. Μηχανική πίεση ασκείται από τις μυκηλιακές υφές οι οποίες αποδιοργανώνουν τη μεμβράνη του ωού. Η Χημική δράση οφείλεται στη δράση ενζύμων που αποδιοργανώνουν το πρωτεϊνικό περίβλημα που συνδέει  το χιτινικό/λιπιδικό στρώμα της μεμβράνης του ωού (αυγού). Δημιουργείται ένα άνοιγμα μέσω του οποίου διεισδύει βλαστική υφή του μύκητα ο οποίος τρέφεται από το θρεπτικό υλικό εντός του ωού.Πλήρωση του εσωτερικού του ωού (αυγού) με το μυκήλιο του μύκητα και «αντικατάσταση» του εμβρύου/νεαρού σταδίου του νηματώδη από τη βιομάζα των υφών. Το μυκήλιο μπορεί επίσης να διαρρήξει το περίβλημα του ωού από το εσωτερικό και εξερχόμενο να προσβάλλει γειτονικά ωά.Επιπλέον τα σπόρια του μύκητα προσκολλώνται στην επιδερμίδα των ενηλίκων νηματωδών, βλαστάνουν, διεισδύουν στο εσωτερικό του νηματώδη και τελικά τον παρασιτούν ολοκληρωτικά. Ο μύκητας επίσης μπορεί να παρασιτεί τα θηλυκά που εναποθέτουν τα ωά τους διεισδύοντας από το άνοιγμα της έδρας ή το γεννητικό άνοιγμα (vulva), καταστρέφοντας τα ωά πριν την τελική εναπόθεσή τους.
  Ο μύκητας Paecilomyces lilacinus strain 251  δεν υπεισέρχεται σε κανενός είδους συμβιωτική σχέση με τις καλλιέργειες  και απουσία  των νηματωδών στους οποίους παρασιτεί ο πληθυσμός του έχει παρατηρηθεί ότι μειώνεται σημαντικά σε μερικές εβδομάδες ή μήνες.
Κόστος παραλαβής
H παραλαβή από το κατάστημα μας είναι δωρεάν.Βρισκόμαστε στον Πύργο Ηλείας, Πατρών 52 T.K 27131

Διαθεσιμότητα
Επικοινωνήστε πρώτα μαζί μας για το προϊόν που σας ενδιαφέρει. Αρκετά προϊόντα υπάρχουν διαθέσιμα στις εγκαταστάσεις μας ενώ σε ορισμένα υπάρχει μια διαθεσιμότητα 1-3 εργάσιμες ημέρες από την παραγγελία σας.

Αποστολή σε όλη την Ελλάδα

Κόστος αποστολής
Η αποστολή των προϊόντων μας γίνεται σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με εταιρεία ταχυμεταφορών (courier) ACS και ΕΛΤΑ COURIER καθώς και με πρακτορεία μεταφορών όσων αφορά ογκώδη και βαριά προϊόντα

Το κόστος αντικαταβολής για όλες τις παραγγελίες είναι 1,90€ (στις αποστολές με μεταφορικές εταιρείες δεν υποστηρίζεται τρόπος πληρωμής με αντικαταβολή)
Για παραγγελίες έως 2 κιλά ( ή ογκομετρικά) το κόστος αποστολής είναι 3.5€ για όλη την Ελλάδα
Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών( ή ογκομετρικά) η χρέωση ανά κιλό είναι  1€  επιπλέον.
Για παραγγελίες σε γεωργικά φάρμακα, σπόρους και ύγρα λιπάσματα  άνω των 200€ τα μεταφορικα δωρεάν, εξαιρούνται ογκώδη αντικείμενα.

Για προϊόντα 25kgr και άνω
Για προϊόντα όπου η συσκευασίας τους ανέρχεται ΄΄ανω των 10 κιλών η αποτολή γίνετε με μεταφορική εταιρεία από το δίκτυο της MYTRANS .

Εξαιρούμενα προϊόντα
Για πολύ βαριά η ογκώδη αντικείμενα σας προτείνουμε να εκμεταλλευτείτε τις χρεώσεις των μεταφορικών εταιρειών. Σε αρκετά προϊόντα υπάρχει δωρεάν παράδοση σε πρακτορείο της επιλογής σας.  Σε κάθε περίπτωση επικοινωνήστε μαζί μας πριν την παραγγελία σας στο 26210 29355

Εξαιρέσεις μεταφορικών εταιρειών
Σε περίπτωση που επιλέξετε μεταφορική εταιρεία οι διαθέσιμοι τρόποι πληρωμής είναι είτε η κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμός της εταιρείας μας , είτε η πληρωμή μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας. Η αντικαταβολή δεν γίνεται δεκτή μέσω των μεταφορικών εταιρειών. Τα έξοδα μεταφοράς τα πληρώνετε εσείς στην μεταφορική εταιρεία κατά την παραλαβή της παραγγελίας σας .

Χρόνος παράδοσης
Στα προϊόντα που είναι άμεσα διαθέσιμα, ο χρόνος παράδοσης είναι από 1 έως 3 εργάσιμες ημέρες για όλη την Ελλάδα. 

Καθυστέρηση παραγγελίας
Το STEPAGRO.GR δε φέρει ευθύνη για τυχόν καθυστερήσεις παραδόσεων των παρραγελιών σας,που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα της εταιρείας ή συνιστούν γεγονότα ανωτέρας βίας όπως προβλήματα στο οδικό δίκτυο,έντονα καιρικά φανόμενα,απεργίες κ.τ.λ.